Skip to content

Mijn aanpak

Ik heb de overtuiging dat mensen meer kunnen bereiken in  een samenwerking dan ze zelf vaak denken, of wat anderen hen willen doen geloven. In mijn rol als sparringpartner ga ik graag met jou op pad om te onderzoeken hoe jij in jouw samenwerkingscontext effectiever kunt zijn, in een specifieke situatie of in het algemeen. We gaan in gesprek en verdiepen ons verder in jouw vraag of uitdaging.

Intakegesprek

We starten met een telefonische intake. Wat is de aanleiding om contact te zoeken, welke kans, vraag of uitdaging heb je? Tijdens de intake verkennen we jouw vraag en onderzoeken we of ik iets voor jou kan betekenen. Zo ja, dan nodig ik je uit op ons kantoor in Bilthoven voor ons eerste gesprek.

Onze samenwerking

Voordat we de inhoud induiken, staan we vanzelfsprekend stil bij de spelregels die we in onze werkrelatie hanteren. Denk bijvoorbeeld aan de zorg voor vertrouwelijkheid van jouw gegevens en de situaties die we bespreken. Daarna kunnen we onbevangen en met de focus op jouw vraag van start.

Elk gesprek is uniek. Wel is er een aantal onderwerpen dat ons houvast kan bieden:

  • jouw persoonlijke stijl van samenwerken: hoe opereer jij in samenwerking en welke invloed heeft dit op jou, de partners, de samenwerking en jouw eventuele achterban?
  • jouw rol en positie in de context waarin je opereert: welke mogelijkheden heb jij in jouw context om invloed uit te oefenen, en hoe ga je daarmee om?
  • jouw werkomgeving: hoe ziet de context waarin jij opereert eruit, welke patronen zijn daar aan de orde en wat betekenen deze voor jou en jouw rol?

Tijdens onze gesprekken steek ik mijn ervaring met samenwerking niet onder stoelen of banken. Samenwerking kent wetten en spelregels en ik heb ook deze ook zelf aan den lijve mogen ondervinden. Bovendien heb ik veel onderzoek gedaan om de dynamiek van samenwerking echt te doorgronden. Ik stel deze expertise graag beschikbaar wanneer ik denk dat het jou kan helpen om effectiever te zijn in samenwerking.

Edwin Kaats (c)wiepvanapeldoorn-fotograaf

Afspraak plannen

Behoefte aan een sparringpartner en wil je een intake of vervolgafspraak inplannen? Neem contact op met mijn secretariaat via 030 207 2020 of stel een vraag via onderstaande contactknop.

Kennis/bespiegelingen

Reality check

Reality check

Diverse situaties kunnen ervoor zorgen dat jouw aandacht wordt opgeslokt door het hier en nu. En je niet toekomt aan…
Recht van spreken

Recht van spreken

Traditioneel was gebiedsontwikkeling en ruimtelijke inrichting het domein van de experts. Zij die daarvoor hadden doorgestudeerd bepaalden wat waar en…
Samenwerken valt te ontwikkelen

Samenwerken valt te ontwikkelen

We werken steeds meer in allianties en netwerken. We snappen de noodzaak ervan en zien de kansen, maar we ervaren…