Skip to content

Kennis/bespiegelingen

Voor mij is samenwerking een doorlopend thema van onderzoek, reflectie, bespiegeling en interactie. Met enige regelmaat doe ik daar verslag van. De resultaten daarvan vind je hier.
ordentelijk organiseren
Reality check
Diverse situaties kunnen ervoor zorgen dat jouw aandacht wordt opgeslokt door het hier en nu. En je niet toekomt aan goed om je heen kijken en overwegen wat er morgen en overmorgen op je afkomt. De Realitycheck kan hierin behulpzaam zijn. Schrijf je in voor de werkmiddagen.
Lees meer »
gebiedsontwikkeling
Recht van spreken
Traditioneel was gebiedsontwikkeling en ruimtelijke inrichting het domein van de experts. Zij die daarvoor hadden doorgestudeerd bepaalden wat waar en waarom gebeurde. Zij maakten het ontwerp en specificeerden het bouw- en inrichtingsproces, meestal uit naam van een bevoegd gezag zoals een gemeente. De tijden zijn veranderd. Inmiddels ligt het initiatief steeds meer bij inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Klassieke burgerparticipatie maakt plaats voor vormen van samenwerking. Dat is een goede ontwikkeling, maar er is ook een tegenkant…
Lees meer »
samenwerkenkunjeleren
Samenwerken valt te ontwikkelen
We werken steeds meer in allianties en netwerken. We snappen de noodzaak ervan en zien de kansen, maar we ervaren samenwerking ook als een worsteling. Je begint te twijfelen aan de samenwerking, jouw partners en jouw eigen vaardigheden om de samenwerking tot een succes te maken. Je stelt jezelf de vraag: hoe word ik effectiever in zulke omstandigheden?
Lees meer »

In gesprek met mij?

Aanpak

Wil je meer weten hoe ik werk als sparringpartner, en hoe wij met elkaar kunnen samenwerken?

Over mij

Niet iedereen kan jouw sparringpartner zijn. Een sparring partnership moet goed aanvoelen, en zich ook ontwikkelen. Of ik iets voor jou kan betekenen, hangt ook hiermee samen. Dat ontdekken we pas goed in een persoonlijk gesprek, maar hier vind je alvast een eerste houvast.