Skip to content

Over mij

Succesvolle samenwerking start bij jou. Vaak hoor ik dat je samenwerken niet kunt leren, dat je het in je hebt of niet. Ik geloof daar niet in. Er zijn veel verschillende manieren zijn om effectief te zijn in samenwerking. Wie jij bent, de context waarin je opereert, en de rol die je daar in neemt: ze zijn van invloed op jouw vermogen om samenwerking effectief te maken. Mijn inzet is dat we jouw talent in samenwerking vinden, ontwikkelen en benutten.

Al ruim 25 jaar draag ik bij aan samenwerking tussen mensen, teams en organisaties. Dat krijgt vorm in netwerken, allianties, projecten, uitbestedingsrelaties, etc. Ik werk in uiteenlopende sectoren en maatschappelijke geledingen; als adviseur, procesmanager, alliantiemanager en als persoonlijk sparringpartner bij samenwerking. Daarnaast doe ik onderzoek naar samenwerkingsprocessen, ontwikkel ik praktische hulpmiddelen voor samenwerking en doceer ik op verschillende business schools over dit onderwerp.

Samenwerking kan enorm inspirerend zijn: dynamisch, verrassend, kansrijk en uitdagend. Tegelijkertijd doet samenwerking een beroep op jouw persoonlijke vaardigheden en stelt regelmatig jouw mentale weerbaarheid op de proef. Met mijn ervaring help ik mensen die zich in deze context begeven.

Puzzel je met een vraagstuk op gebied van samenwerking of heb je een persoonlijke uitdaging rond samenwerking? Zoek je manieren om effectiever te zijn in samenwerking? Wil je dat het sneller en effectiever gaat? Of wil je gewoon eens overleggen en spiegelen? Heb je behoefte aan een sparringpartner? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

In gesprek met mij?

Enkele highlights uit mijn loopbaan

2013
Medeoprichter en partner van Common Eye, adviesbureau gespecialiseerd in vraagstukken op gebied van samenwerking.
2013
2012
Publicatie ‘Leren Samenwerken tussen Organisaties’, een standaardwerk op gebied van samenwerking, in 2013 gekozen tot Managementboek van het Jaar.
2012
2008
Proefschrift over het gedrag en de betekenis van bestuurders in allianties en netwerken.
2008
1999-2013
Partner Samenwerking en Alliantiemanagement bij Twynstra Gudde.
1999-2013
1996 - 1999
Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van internationale logistieke ketens voor Nedlloyd.
1996 - 1999

Aanpak

Wil je meer weten hoe ik werk als sparringpartner, en hoe wij met elkaar kunnen samenwerken?

Kennis/bespiegelingen

Voor mij is samenwerking een doorlopend thema van onderzoek, reflectie, bespiegeling en interactie. Met enige regelmaat doe ik daar verslag van. De resultaten daarvan vind je hier.